Sairaalaopetuksen uudet nettisivut on avattu

Tervetuloa sairaalaopetuksen uusille sivuille!

Vierailet nyt Suomen sairaalaopetuksen uusilla nettisivuilla. Osoitteesta www.sairaalaopetus.fi löytyy runsas ja toivottavasti useita erilaisia tiedonetsijöitä palveleva tietopaketti. Suunnittelussa olemme lähteneet siitä, että haluamme luoda nykyaikaiset ja helposti surffailtavat sivut, joista löytyy monenlaista tietoa useammallekin kohderyhmälle.

Neurologisen, somaattisen ja psykiatrisen toimintamuotojen rinnalle olemme nostaneet avohoidollisen sairaalaopetuksen. Tällä hetkellä liki puolet sairaalaopetuksen oppilaista on ns. avohoidollisia oppilaita. Sairaalaopetusyksiköiden yhteystietojen lisäksi sivuille on koottu viime vuosien kehittämishankkeiden sisältöä sekä muutamia erityiskysymyksiä mm. arvioinnista. Jatkossa voi olla, että pyrimme lisäämään tämäntyyppisiä sisältöjä palautteen pohjalta.

Yhteistyökumppaneita meillä on arjessa monia. Teemme sairaalaopetuksessa tiivistä moniammatillista yhteistyötä huoltajien, hoidon ja omien koulujen kanssa. Siksi sivuilta löytyy ”Usein kysyttyjä kysymyksiä” edellä mainittujen ryhmien viitekehyksestä – oppilaita tietysti unohtamatta. Kiitos kaikille tätä osiota työryhmän kanssa työstäneille!

Tällä SAIKO-blogi –palstalla tulee vierailemaan kuukausittain vaihtuvia kirjoittajia. Pyrimme palvelemaan monipuolisesti sivustolla vierailevia myös ajankohtaisin teemoin ja tarjoten puheenvuoroja laajalti koko valtakunnan tasolla. Toivottavasti saamme blogista kiinnostavan ja suositun kanavan sairaalaopetuksen arjen ja tulevaisuuden pohdinnoille.

Vuoden 2014 alusta voimaan astunut Laki perusopetuksen muuttamisesta (1267/2013) korostaa sairaalaopetuksen vastuuta oppilaiden nivelvaiheissa. Sairaalaopetus ei voi toimia omasta norsunluutornistaan unohtaen sen, mistä ympäristöstä oppilaat sairaalakoulujaksolle tulevat ja minne palaavat. Tätä tärkeää tehtävää toivottavasti osaltaan palvelee tämä sivusto.

Kiitokset loistavalle saikonet-työryhmälle: Tanja Äärelä Rovaniemeltä, Seppo Salminen Helsingistä, Juha Virkkala Joensuusta, Nea Porsanger-Rintala Jyväskylästä ja Niina Eqvist Turusta. Työryhmä työskenteli tiiviin pyrähdyksen loppuvuonna 2013 ja rakensi sivuston. Tuusulaan menee Taru Koskelle terveiset valokuvista ja tietysti Kumpulaisen Ukolle lopullisesta toteutuksesta ja media-ammattilaisuudesta.

Kaikki palaute on tervetullutta sekä kommentointina näille sivuille että yhteydenottoina sairaalaopetusyksiköille tai allekirjoittaneelle ja saikonet-ryhmän jäsenille.

Mukavaa vuotta 2014,

Mika Saatsi
mika.saatsi(at)tuusula.fi
@sairaalareksi

Ei kommentteja, vielä.

Jätä kommentti